Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Θύματα επίθεσης έπεσαν το πρωί της Τετάρτης ο φωτογράφος του «Βήματος», Γιώργος Μουτάφης και ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Καθημερινή» Πέτρος Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησαν να περάσουν από τις γραμμές των καθεστωτικών διαδηλωτών.

«Φωτογράφιζα τις πρωινές συγκρούσεις μπροστά από το αιγυπτιακό μουσείου, όταν ξαφνικά, με τράβηξαν προς το μέρος τους οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ και άρχισαν να με χτυπούν. Με τελάρα, ξύλα, γροθιές», διηγείται ο Γιώργος Μουτάφης, στο “Βήμα”...

«Mubarak is not a problem. You are» (Ο Μουμπάρακ δεν είναι πρόβλημα. Εσείς είστε), μου είπε ένας και με το μαχαίρι που κρατούσε μου έκοψε το λουρί της φωτογραφικής μηχανής. Κι ενώ ήμουν στο έλεός τους για περίπου 5 λεπτά, εδέησαν οι στρατιώτες που βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο να έρθουν και να με τραβήξουν». Η περιπέτεια του Γιώργου Μοουτάφη όμως δεν τελείωσε εκεί. «Με οδήγησαν σε ένα κρατητήριο, κάμποσα μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Εκεί μάλιστα μου επέστρεψαν οι στρατιώτες τις φωτογραφικές μηχανές και τα χαρτιά μου, πλην του κινητού, που μου είχαν κλέψει οι διαδηλωτές».
Στο ίδιο μπουντρούμι ο Γιώργος Μουτάφης συναντήθηκε και με τον απεσταλμένο της «Καθημερινής» Πέτρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χτυπήθηκε το πρωί, ευτυχώς επίσης όχι σοβαρά. Ο φωτορεπόρτερ που μετρά ήδη έξι μέρες στο Κάιρο, σημειώνει ότι «από την ημέρα του διαγγέλματος του Μουμπάρακ έχουν ξεκινήσει οι αγριότητες. Μέχρι τότε, την Τρίτη, οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους δημοσιογράφους».
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μαχαιρώθηκε στο πόδι και χτυπήθηκε με γκλοπ στο κεφάλι από τους υποστηρικτές του καθεστώτος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στην καρδιά των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ που πραγματοποιούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα τρεις αντικυβερνητικοί διαδηλωτές να χάσουν τη ζωή τους αυξάνοντας σε τουλάχιστον επτά τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και αρκετοί να τραυματιστούν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν