ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ; ... ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
| Ετικέτες Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά, dk | Posted On Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Θυμίζουμε πως τότε ο Θ.Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό
Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;;; ...
του Γιώργου Διονυσόπουλου
Περιοδικό "Επίκαιρα"
Θυμίζουμε πως τότε ο Θ.Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό
Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;;; ...
του Γιώργου Διονυσόπουλου
Περιοδικό "Επίκαιρα"
Έχουν περάσει ακριβώς εφτά χρόνια από τότε που ένας μικρός Αλβανός, ονόματι Οδυσσέας Τσενάι, είχε καταφέρει να διχάσει το πανελλήνιο αναφορικά με τον εάν έχουν δικαίωμα ή όχι οι μετανάστες να κρατούν την ελληνική σημαία. Διανοούμενοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, ακόμη και απλοί πολίτες είχαν επί ημέρες «παρελάσει» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, υποστηρίζοντας αν πρέπει ο «μικρός Οδυσσέας», όπως τον αποκαλούσαν, να παρελάσει ως σημαιοφόρος με το Λύκειο Νέας Μηχανιώνας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2003. Ήταν οι ημέρες της υπερβολής σε όλο της το μεγαλείο. Μέχρι και πρόταση πολιτικής νεολαίας να σηκώσει ο −κατά δήλωσή του «πατριώτης και περήφανος Αλβανός»− Οδυσσέας Τσενάι τη σημαία του Πολυτεχνείου είχε κατατεθεί, προκειμένου να φανεί ότι ο ελληνικός λαός δεν διέπεται από ρατσιστικά συναισθήματα. Στο θέμα είχε τότε παρέμβει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, σε μια από τις γνωστές εξάρσεις του, είχε ζητήσει να δοθεί στον Τσενάι ελληνική υπηκοότητα, κατά παράβαση κάθε νόμου και εντός μάλιστα 24ώρου, «ώστε να φανεί ξεκάθαρα ο ρατσισμός και η ξενοφοβία». Ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επίσης καλέσει τον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή να απομονώσει τους ρατσιστές και ξενόφοβους από το κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σπουδές στις ΗΠΑ
Σήμερα ο «μικρός Αλβανός» έχει μεγαλώσει. Βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Δικτύου Παρακολούθησης Τειρεσίας», έχοντας εξασφαλίσει μια γενναία υποτροφία από την American Bank of Albania, την τράπεζα που ιδρύθηκε από το αλβανοαμερικανικό λόμπι και η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας με τρία υποκαταστήματα, «χτίζει» τις ηγετικές του ικανότητες. Εκείνο που βεβαίως τον ξεχώρισε ήταν το δημοφιλές προφίλ που τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν δημιουργήσει γύρω του, όντας καλεσμένος σε κάθε είδους εκπομπές και «τηλεπαράθυρα». Η συγκεκριμένη παρακαταθήκη του ήταν αυτή που έκανε τους ιθύνοντες του αλβανοαμερικανικού λόμπι να επενδύσουν πάνω του για το μέλλον των αλβανικών συμφερόντων, στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη. Να σημειώσουμε ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην Πολιτεία Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συγκεκριμένη τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λπ.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου ανά τον κόσμο, και ειδικότερα στη δυτική Βαλκανική. Η προετοιμασία του Τσενάι, ο οποίος από την Αμερική, όπου συνεχίζει τις σπουδές του, δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της χώρας μας κατηγορώντας τη για ρατσισμό, φέρεται να εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού που αφορά μέχρι και τη δημιουργία και δραστηριοποίηση ενός αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα.
Αλβανόφωνοι
Πρόκειται για κάτι που κατά καιρούς έχει απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα, εξαιτίας του υψηλού αριθμού Αλβανόφωνων που έχουν έρθει και έχουν εγκατασταθεί κατά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα. Στο ενδεχόμενο που ένα τέτοιο σενάριο γίνει πράξη, ο αλβανικός παράγοντας αναμένεται ότι θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με απροσδιόριστα αποτελέσματα δεδομένου του άκρατου εθνικισμού που τον χαρακτηρίζει. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι σε περίπτωση ιδρύσεως αλβανικού κόμματος, εξαιτίας και του εκλογικού νόμου, αυτό θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής σκηνής. Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος, εξάλλου, όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Ανάλογη στήριξη, ή τουλάχιστον θετική αντιμετώπιση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρέχεται επίσης και από ορισμένες εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά ίσως να σημειώσουμε το ρόλο που διαδραματίζει στο εσωτερικό της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Αλβανών Μεταναστών, ο οποίος σε κάποια δεδομένη στιγμή θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει βάση για τη δημιουργία ενός αλβανικού κόμματος στη χώρα μας. Να επισημάνουμε ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου Ταχίρ Μήτσι, αρκετά αναγνωρίσιμος εξαιτίας της παρουσίας του παλαιότερα σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, έχει κατά καιρούς προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας, κάνοντας λόγο για σκλαβιά των Αλβανών στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος βεβαίως δεν αναφέρει ότι η χώρα μας αποτελεί για την Αλβανία τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, εξαιτίας των τραπεζικών εμβασμάτων που στέλνουν οι Αλβανοί μετανάστες.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ο αριθμός των Αλβανών στην Ελλάδα ενδεχομένως να ξεπερνά και τους 800.000, με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν −και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις− αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ ακόμη και κάποιες ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη αλβανικής γλώσσας σε ορισμένα ΑΤΜ, αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ένα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις.
Καταγωγή με… ιστορία
Σε ό,τι αφορά στον Οδυσσέα, η επιλογή του από το αλβανοαμερικανικό λόμπι για να διαδραματίσει ρόλο ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας μας μέσω της ίδρυσης ενός κόμματος Αλβανόφωνων δεν είναι καθόλου τυχαία. Η καταγωγή της οικογένειάς του από το Φιέρε −περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς− και οι τσάμικες καταβολές που υποστηρίζει ότι έχει καθιστούν το ρόλο του ακόμη πιο αμφισβητήσιμο. Ο πατέρας του, εξάλλου, είχε υπηρετήσει ως λοχαγός στις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις «πυραμίδες». Η ζωή του είχε απειληθεί άμεσα τότε από τους εξαπατημένους συμπατριώτες του, με αποτέλεσμα να φύγει από τη χώρα και, περνώντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Τόσο η φυγή του όσο και οι συνθήκες εγκατάστασής του στη χώρα μας δεν είχαν βεβαίως καμία σχέση με τις συνθήκες που αντιμετώπισε η πλειονότητα των συμπατριωτών του που ήρθαν στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες. Ο πατέρας Τσενάι, έχοντας αρκετά χρήματα, μπόρεσε και εξασφάλισε ένα βιοτικό επίπεδο γι’ αυτόν και την οικογένειά του που θα το ζήλευαν ακόμη και πολλές ελληνικές οικογένειες.
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν τον Οδυσσέα Τσενάι ανάμεσα σε τόσους άλλους συμπατριώτες του, για τον περιθάλψουν με την εμπιστοσύνη τους και να τον μυήσουν στην τέχνη της πολιτικής, δείχνει ότι τον προγραμματίζουν ώστε στη συνέχεια να αναλάβει ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό, όταν θα κριθεί ο χρόνος κατάλληλος, δεν αποκλείεται η ελληνική πολιτική σκηνή να υποδεχτεί ένα ακόμη «μπουμπούκι» από το εξωτερικό, προικισμένο με όλα τα μυστικά της πολιτικής τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ και βεβαίως καθοδηγούμενο από τα «γεράκια» της υπερδύναμης. Αν κρίνουμε, πάντως, από τις εξελίξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, σε συνδυασμό και με την ψήφο σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τότε ο χρόνος που ο Οδυσσέας Τσενάι θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας δεν θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα μακρινός. Εξάλλου το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων που θα δημιουργηθεί από το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση πολύ σύντομα θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για νέους «ηγέτες».
ουστ κοπροσκυλα ουστ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαιρος να χρησημοποιησουμε παλι τον καιαδα
Κινδυνολογούμε αν πιστεύουμε πως οι Αλβανοί είναι ικανοί να μας προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά. Βέβαια η λαϊκή ρήση λέει φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Αλλά το κακό έπρεπε να κοπεί από τη ρίζα και να μην ταϊζουμε αδέσποτα σκυλιά που μπορεί να να μας αρπάξουν και το χέρι. Καλή Πολιτική Διπλωματία αλλά πρώτα έπρεπε να είχαμε ασκήσει Στρατηγική Διπλωματία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσα δεν φτάνει η Αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή