ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ είχαν σήμερα οι αγρότες των μπλόκων στον Προμαχώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σερραίοι αγρότες προσκάλεσαν τον Βούλγαρο πρωθυπουργό και εκείνος με τη σειρά του έκανε δεκτή την πρόσκλησή τους...



...Πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ. Μπορίσοφ προτού δεχτεί να συναντηθεί με τους αγρότες συνομίλησε με τον έλληνα ομόλογό του. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, παρακάλεσε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό η συνάντηση να γίνει επί βουλγαρικού εδάφους.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, οι αγρότες ζήτησαν συγνώμη για τα προβλήματα που δημιουργούν ενώ τόνισαν ότι είμαστε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και ενδεχομένως να είχαν και οι Βούλγαροι αγρότες τέτοια προβλήματα. Οι Σερραίοι αγρότες, παρέδωσαν έναν φάκελο στον κ. Μπορίσοφ με τα αιτήματά τους, καθώς και ο ίδιος ήθελα να μάθει για πιο λόγο γίνονται όλα αυτά.



Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ρώτησε επίσης τους αγρότες αν γνωρίζουν τι πρόβληματα δημιουργούν στη χώρα τους, ενώ σε αυτό το σημείο οι Σερραίοι δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την επιστολή που απέστειλε η Βουλγαρία στην Κομισιόν κατά της χώρας μας.

Μετά από πολύωρη συζήτηση οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέληξαν να αφήσουν τα μπλόκα σε Μακεδονία και Θεσσαλία ανοιχτά μέχρι νεωτέρας.  Η νέα Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων μέχρι να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Η Κομισιόν

Ο αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρήσεων κ. Τομ Βαν Λίρουπ, είχε δηλώσει τότε ότι η Επιτροπή είναι σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές ζητώντας τους πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τομ Βαν Λιρουπ, υπογράμμισε ότι οι αγρότες στην Ελλάδα έχουν αφήσει ελεύθερες κάποιες οδούς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες δεν αποσύρουν τα μπλόκα στους δρόμους μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες με Έλληνες εμπειρογνώμονες και σε τεχνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στο θέμα τις αποζημίωσης που έχει ζητήσει η Βουλγαρία από την χώρα μας, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η διεκδίκηση αποζημίωσης ενός κράτους μέλους από ένα άλλος είναι θέμα διμερές και δεν αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το ραδιόφωνο της χώρας ΒΝΡ, ο Βούλγαρος πρέσβης στις Βρυξέλλες έχει λάβει εντολές να καταθέσει αίτημα για εξασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων, όπως προβλέπει το άρθρο 259 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ.

Τα μπλόκα

Το κρύο και οι κακές καιρικές συνθήκες, ευαισθητοποίησαν ακόμα και τους πιο «θερμούς» αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και άφησαν τελικά τα αυτοκίνητα να περάσουν προκείμενου να μην χρειαστεί οι οδηγοί να περάσουν με αυτόν τον καιρό από τους επικίνδυνους για αυτές τις καιρικές συνθήκες δρόμους, που χρησιμοποιούν εδώ και μία εβδομάδα.

Οι αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας, των οποίων το μπλόκο δεν άνοιξε ούτε στιγμή εδώ και περίπου μία εβδομάδα, απελευθέρωσαν για τους οδηγούς τον παράδρομο της εθνικής οδού.

Μάλιστα, ο αγρότης, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών και εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλόκο της Αλαμάνας  κ. Βάϊος Γκανής δήλωσε ότι: «δεν είναι στις προθέσεις μας να ταλαιπωρούμε τους οδηγούς μέσα στα χιόνια και στις χαμηλές θερμοκρασίες» ενώ σημείωσε ότι από το πρωί ενημερώνει τα υπόλοιπα μπλόκα να προβούν σε χαλαρές κινητοποιήσεις.
protothema.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν